عصاره مخمر ترکیب طبیعی است که از اتولیز مخمر ساکارومایسس سرویزیه تولید می شود و کنسانتره ­ای از اجزای محلول سلول­ های مخمر است و عموماً تحت روش­های متنوعی براساس فرآیندهای اتولیزی و هیدرولیزی تولید می ­گردد. عصاره مخمر عمدتاً به عنوان افزایش دهنده طعم مورد استفاده قرار می گیرد. در عصاره مخمر انواع اسیدهای آمینه، مواد معدنی، پروتئین­ ها، آنتی اکسیدان ها، نوکلئوتیدها وجود دارد. همچنین وجود ترکیبات نیتروژنی و ویتامین‌ها باعث ارزش بالای عصاره مخمر به عنوان یک منبع غذایی شده‌اند.

با آنکه عصاره مخمر حاوی هیچ گونه عنصر گوشتی نیست، طعم آن شبیه به طعم عصاره های گوشتی است. عصاره مخمر در غذاهای پخته، چاشنی­ ها،  محصولات آبزی، محصولات آردی و غذاهای آماده به منظور بهبود طعم و یا افزایش مواد مغذی و به عنوان ترکیبات پایه ای مورد استفاده برای پخت نان، آبجو و نوشیدنی ها مورد استفاده قرار می گیرد. عصاره مخمر طعم بسیار قوی دارد و تنها مقادیر بسیار پایین آن برای ایجاد یک طعم مورد پسند کافی است. براساس ملزومات قوانین غذایی اروپا، عصاره مخمر تحت عنوان “yeast extract”  و یا “natural flavor” در لیست ترکیبات یک محصول مورد استفاده قرار می گیرد. افزایش دهنده عطر و طعم عصاره مخمر مرتبط با مونوسدیم گلوتامیک اسید (MSG) و نوکلئوتیدهایی شامل ۵′- گوانوزین مونوفسفات (۵′-GMP) و ۵′- اینوزین مونوفسفات  (۵′-IMP) است.

اخبار و مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *